Site hazırlıklarına devam ediyoruz.

LGBTİ+ların Yoksulluk Döngüsü İsimli Konuşma Gerçekleşti.

silver and gold round coins
rans kadınları seks işçiliğine iten ayrımcı faktörlere, sosyal damgalanma, şiddet ve yasal koruma eksikliği dahil olmak üzere seks işçilerinin karşılaştığı ekonomik zorluklara baktığımız bu sohbette, LGBTİ+'ların güçlendirilmesi ve ekonomik adaletin sağlanması için potansiyel çözümleri ve toplum temelli destek sistemlerini rant, soylulaştırma, genel ahlak ve hukuksuz uygulamalara trans kadınların yaşadığı Küçük Bayram Sokak özelinde ele aldık.

Bahar sezonunda Kıraathane Edebiyat Evi ile işbirliği içinde yaptığımız, yoksulluk odaklı konuşmaların ikincisinde, İris Mozalar ve Buse Kılıçkaya ile LGBTİ+’ların karşılaştığı ekonomik zorluklara değindik. Trans kadınları seks işçiliğine iten ayrımcı faktörlere, sosyal damgalanma, şiddet ve yasal koruma eksikliği dahil olmak üzere seks işçilerinin karşılaştığı ekonomik zorluklara baktığımız bu sohbette, LGBTİ+’ların güçlendirilmesi ve ekonomik adaletin sağlanması için potansiyel çözümleri ve toplum temelli destek sistemlerini rant, soylulaştırma, genel ahlak ve hukuksuz uygulamalara trans kadınların yaşadığı Küçük Bayram Sokak özelinde ele aldık.

İris Mozalar: 2000 yılında Mersin’de doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıf öğrencisi. Modellik ve performans sanatçılığı yapıyor. Kadın ve LGBTİ+ hakları alanlarında ve örgütlerde çeşitli görevler üstlenerek bu alanlarda farkındalık yaratmaya çalışmakta ve hak savunuculuğu yapmaktadır.

Buse Kılıçkaya: 1977’de Ankara’da doğdu. 1996-2005 yılları arasında Kaos GL’de gönüllü olarak çalışmalar yürüttü. 2006 yılında kurulan Pembe Hayat LGBTİ+ Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. Bayram Sokak 12 Platformu’nun kurucuları arasında yer alıyor. Uzun yıllardır oyunculuk yapıyor.